Glave skupaj

je skupina 25 dijakov 1., 2. in 3. letnika naše Strokovne tehniške gimnazije. Je zelo pestra skupina, v kateri imamo različne hobije, interese, talente. Nekateri so odlični računalničarji, nekatere bolj zanima strojništvo, letala in rakete. Imamo tudi snemalce, fotografe, umetnike, športnike … Dijaki iz skupine sodelujemo z učitelji in ravnateljico pri pripravi in izvedbi dogodkov, kot je na primer dogodek Inženirke in inženirji bomo!, Dan odprtih vrat, informativni dnevi, sodelujemo tudi pri promociji …

SG Band

Naša šola se lahko pohvali s svojo glasbeno skupino. Ustanovljena je bila letos, sestavljajo pa jo trije dijaki prvega letnika ter dva dijaka in dijakinja tretjega letnika. Predstavljajo se na raznih šolskih proslavah, informativnem dnevu, maturantskem plesu. V bližnji prihodnosti bodo posneli in izdali tudi šolsko himno z naslovom Iskriva oda.


Inženirke in inženirji bomo!

Tehniška gimnazija že nekaj let uspešno sodeluje pri projektu Inženirke in inženirji bomo!, ki združuje priznane inženirke in inženirje, vrhunske menedžerje, vodje start-up podjetij in druge ustvarjalne posameznike. V novembru smo na Strokovni tehniški gimnaziji ŠC Kranj izvedli tako že četrti dogodek Inženirke in inženirji bomo!, kjer so se v Bitki talentov predstavili prvošolci Samo, Urh ter Miha in Luka, prvošolki Lana in Tara ter dijak 2. Gb David Carotta.

Inženirke in inženirji bomo!

Za tem sledi okrogla miza, pri kateri so na vrsti za odgovarjanje na vprašanja gostje inženirji (od leve proti desni: Gregor Smolej, inženir elektrotehnike in organizator inovativnosti v podjetju S&T Iskratel, Rosana Kolar, mehaničarka v Adria Tehniki, Janko Štefančič, lastnik in direktor podjetja Genis, Polona Kus, direktorica IT v zavarovalnici Triglav in Blaž Radej, doktor elektrotehnike ter direktor podjetja Knauf Insulation. Prireditev smo pretočno predvajali tudi prek našega YouTube kanala, kjer si jo lahko vedno ogledate.


Vedno več deklet …

Na informativnem dnevu smo doživeli bučen aplavz, ko smo za primerjavo pokazali fotografijo iz zadnjega informativnega dneva, ki je potekal v živo – torej iz februarja 2020 – ko smo na naši tehniški gimnaziji imeli 4 dekleta in sedaj 3 leta kasneje je pri nas že 12 deklet … To dokazuje, da se punce ne bojijo tehnike, modernih tehnologij, da so lahko zelo uspešne dijakinje in dobre inženirke.

Scroll to Top