Strokovna ekskurzija v Salzburg

Za prve letnike gimnazije. Ogledali so si rudnik soli v Berchtesgadnu, se sprehodili po mestnem središču Salzburga in zaključili v Red Bullovem hangarju 7.

Strokovna ekskurzija v München

Dijaki so na ekskurziji obiskali münchensko letališče, ki je drugo najprometnejše v Nemčiji. Sledil je bežen ogled olimpijskega parka, nato pa so dijaki celo uro uživali v BMW Weltu, kjer so razstavljeni najnovejši modeli avtomobilov in motorjev tega bavarskega podjetja. Popoldne so si z vodičko peš ogledali mestno središče, pozneje pa so imeli čas za samostojno “vandranje” po ulicah in priložnost za bavarski obrok.


Ogled predstave Antigona

Ogled gledališke predstave Antigona v Stolpu Škrlovec. Dijaki 1. in 4. letnikov so se imeli po koncu predstave priložnost pogovoriti tudi z igralci in režiserjem predstave.

ogled predstave Antigona

Ogled Prešernove rojstne hiše

Ogled Prešernove rojstne hiše

Obisk Prešernove rojstne hiše v Vrbi v okviru šolskega projekta Prešeren in njegov čas. Tam so prisluhnili predstavitvi Prešernovega življenja in izvedli recital soneta Vrba v štirih evropskih jezikih. Nato so obiskali še lipo in cerkev sv. Marka.


Športni dnevi

Nekaj dni v letu preživimo tudi v naravi. Dijaki denimo odidejo na blejsko Stražo, v hribe ali pa supajo po Ljubljanici v prestolnici.


Obisk ICJT

Dijaki 4. letnika so obiskali Izobraževalni center za jedrsko tehnologijo na Reaktorskem centru Podgorica pri Ljubljani. Poslušali so predavanje z naslovom Elektrika iz jedrske energije, sodelovali v kratki delavnici merjenje radioaktivnosti in si ogledali interaktivno razstavo o jedrski energiji.


Obisk sejma IFAM

Dijaki 4. letnikov so obiskal sejem IFAM. Ogled sejma nam je omogočilo podjetje Kolektor sisteh.

Ogled Prešernove rojstne hiše

Scroll to Top