4. dan – četrtek, 12. 10. 2023

Dopoldne smo drugošolci izvedli 3 delavnice: kolesarjenje, peka potice in lokostrelstvo. Po kosilu smo imeli drugo vrsto delavnic. Tisti, ki smo se v ponedeljek učili o preživetju v naravi, smo bili danes na letalnici in obratno. Zvečer bomo imeli igre v telovadnici in ogled filma.


3. dan – sreda, 11. 10. 2023

Danes smo se odpravili na celodnevni pohod. Pot so začeli okrog 8.30 in se najprej ustavili pri naravnem izviru Zelenci. Pot smo nadaljevali proti Tromeji od kod je tudi skupinska fotografija. Na vrhu smo pojedli malico in se počasi odpravili nazaj v dolino. Zvečer nas čaka še ura geografije in športne igre v telovadnici.


2. dan – torek, 10. 10. 2023

Budnico smo imeli ob 7.00. Po nujnih jutranjih dejavnostih (telovadba, zajtrk), smo se odpravili proti dolini Tamar. Tam smo imeli 3 aktivnosti: plezanje v naravni steni, obisk prvega izvira Save Dolinke – slap Nadiža ter obisk slapa Črne vode. Po prihodu nazaj smo imeli prosti čas. Igrali smo nogomet in družabne igre. Imeli smo večerjo, za konec drugega dneva pa smo se še preizkusili v orientaciji s kompasom ter zemljevidom.


1. dan – ponedeljek, 9. 10. 2023

Danes smo se drugošolci podali na projektni teden v Planico. Našo pustolovščino smo začeli z jutranjim odhodom ob 9.30, in vsega eno uro kasneje smo že prispeli v CŠOD Planica.

Po prihodu smo bili deležni uvoda in razdelitve v naše udobne sobe. Po namestitvi smo se odpravili na kosilo, nato pa nas je čakalo nekaj časa za svobodno raziskovanje in zabavo.

Kmalu smo se odpravili na ogled slavne letalnice in ostalih smučarskih skakalnic. Med ogledom smo se naučili veliko o zgodovini smučarskih skokov. Druga skupina, 2. Gb, pa je imela priložnost izpopolniti svoje veščine preživetja v naravi.

Proti koncu dneva, po večerji, smo se odpravili na krajši nočni pohod z naglavnimi svetilkami.

Scroll to Top